Okusi i Mirisi Juga - Logo

OPG Okusi i mirisi juga

OPG Okusi i mirisi juga, Ivan Mataga je malo poljoprivredno gospodarstvo s područja doline Neretve, točnije iz grada Opuzena.

Naša priča počinje od davne 2009-e godine gdje smo većinu robe davali na otkup, dok se, u zadnje tri godine,  sve više orijentiramo na direktnu prodaju krajnjim kupcima.

Naš OPG se sastoji od mene kao nositelja, brata Zvonimira kao člana OPG-a I zamjenika, te u radu osim nas dvoje sudjeluju svi članovi obitelji. Posao se sastoji od proljetnih radova (košnja, frezanje, rezidba, gnojidba, zaštita od nametnika) do ljetnih radova (košnja te navodnjavanje) te do jesenskih radova (berba, prerada, distribucija te prodaja).

Svaki član obitelji ima svoj zadatak u kojem je najstručniji te na taj način najbolje pridonosi uspjehu cjelokupnog OPG-a. Naravno u berbi svi sudjeluju.

U našoj ponudi možete pronaći agrume (mandarina, naranča, klementina, limun, grejp, kumkvat ) te šipak i smokve od voća, te naravno naše domaće prirodne sokove dobivene preradom prvog stupnja (bez umjetnih ikakvih dodataka).

Potaknuti upravo zadovoljstvom naših vjernih kupaca iz godine u godinu sve više pridonosimo kvaliteti našeg proizvoda i na tome da okuse plod s okusom direktno kakav je sa stabla tj da u najkraćem roku stigne na njihov stol.

U planu nam je ubuduće organizirati i izlete tako da možemo naše domaće proizvode približiti krajnjem kupcu na način da budu u mogućnosti kušati 100% prirodni proizvod u istom trenutku ubranom direktno sa stabla.

Naš tip konvencionalne proizvodnje smo ove godine u 9-om mjesecu preokrenuli u ekološki tip proizvodnje te smo trenutno u prijelaznom razdoblju od početka 9. mjeseca te posjedujemo certifikat za prijelazno razdoblje u ekološkoj proizvodnji. Ako bude sve u redu kroz sljedeće tri godine prijelaznog razdoblja trebali bismo dobiti EKO-certifikat koji je konačni cilj naše izvrsnosti.

Želja nam je da doživite okuse i mirise juga u Vašem domu i ono najbolje iz doline Neretve!”

Scroll Up